Customer Happiness Meetup

Customer Happiness Meetup treći po redu
06.11.2015 06:00 PM Šesti Sprat , Sala 6 😀 Privredna Komora Beograda.

Pre nekoliko meseci dobio sam posao koji sam dugo želeo i da bih ga dobio prošao sam kroz period testiranja i obuke za koji bi neki mogli da kažu da je težak i dug.
Na moju sreću meni lično nije bio težak jer sam dosta naučio pa čak i da nisam dobio posao koji sam želeo, dobio sam znanje i na potpuno drugi način sam posmatrao  Customer Support.
Kao i mnogi u Srbiji verovao sam da podrška nije nikakva filozofija i da to može svako da radi, čak sam i verovao da je to posao za one koji ne znaju ništa drugo da rade.
Naravno pitate se zašto sam onda uopšte želeo da radim u Devani u Customer Happiness-u. Devana Technologies je u web development-u a posebno u WordPress-u jedna od najvećih Srpskih firmi i za nekoga ko nije do tada radio u timu već uglavnom Freelance, na neki način mi je bio izazov da konkurišem za Devanu. Kada mi je ponuđeno mesto u Customer Happiness-u bio sam zainteresovan samo zbog toga što je bilo potrebno napredno znanje WordPress-a ali nije bilo odlučujuće. Odlučivao je moj stav, saosećajnost, skromnost i sposobnost da komuniciram sa ljudima koje nepoznajem a da deluje kao da se poznajemo godinama.

Sada sam deo Customer Happiness tima i svakoga dana učim nešto nešto novo i pravim novi korak ka tome da uspem svakog korisnika da razumem i dam sve od sebe da mu pomognem.
Deo tog znanja sam želeo da prenesem i na druge ljude koje zanima Customer Happiness i to je bio razlog da se prijavim da govorim na CH Meetup-u.

Raspored prezentacija je bio:

Aleksandar Savković // Devana Technologies // ManageWP
Pavle Lekić // Privax // HideMyAss
Jacklyn Gyron // Smashrun

Pavle je objasnio da je trening i dobar tim ključan za dobar support i da je neophodno zaposlene motivisati i staviti ih u prostor u kome će se prijatno osećati. Ukoliko stavite čoveka između 4 bela zida okruženog elektronskim uređajima realno je da se on tu neće osećati prirodno niti će moći da bude prirodan i raspoložen u komunikaciji sa klijentima.
Takođe iz njegovog dela mogli smo da naučimo da je korisnik prijatelj a ne neko protiv koga treba da se borite. Prigrlite korisnika sa svim njegovim vrlinama i manama.

Jacklyn je na interesantan način predstavila Smashrun i način kako ona radi komunicira sa klijentima s’obzirom da je ona sam support za sve korisnike.
Uvek je otvorena i prijateljski nastrojena koliko god klijent bio ponekad napadan i nepristojan. Uspela je u onome čemu svi stremimo a to je da ubedi korisnika da je ona živo biće koje ima emocije a pre svega neko ko je tu da pomogne a ne da brani sebe i svoj proizvod.

Ja sam pričao o tome kako se ponašati prema Demonu a kako prema Anđelu i kako razlikovati ta dva, kako razlikovati Demona i korisnika koji je u panici pa možda samo deluje kao Demon.
Glavni akcenat je bio na tome zašto su Demoni loši za vaše poslovanje i kako se njima treba baviti.
Generalno moja prezentacija je bila zasnovana na članku koji možete pročitati OVDE.

Nadam se da smo svi zajedno uspeli da svojim prezentacijama pomerimo svest o značaju korisnika bar za jednu stopu napred.
Ako jesmo to je veliki uspeh i nadam se da će customerhappiness.rs organizovati još mnogo ovakvih meetup-a, jer su Srbiji potrebni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *